Veiligheid binnen de onderneming
Ondernemen is risico's lopen. Een ondernemer loopt risico's; dat weet u als geen ander. Het product waarin u investeert, moet aanslaan. Uw klanten moeten betalen, er moet niet ingebroken worden in uw bedrijf. Allemaal risico's. Dat hoort nu eenmaal bij het ondernemerschap. Zolang alles goed gaat, verdient u er met uw personeel een aardige boterham mee. Maar wat als er plotseling een ongeval met een machine gebeurt? Een medewerker gevaarlijke stoffen binnenkrijgt? Of als iemand uitvalt omdat hij of zij te zwaar werk heeft, of te veel? Dan staat de productie stil, of u moet 't met een persoon minder doen, of extra geld uitgeven aan vervanging. Daar komen nog de reparaties en ziektekosten bij en het brengt uw goede naam in gevaar. Kortom, behoorlijke risico's.

Met een RI&E zet u risico's op een rij
U heeft vast wel eens gehoord van een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie, ofwel RI&E. Een RI&E bestaat eigenlijk twee dingen: een overzicht van alle risico's in uw bedrijf, en een plan voor het oplossen ervan. Met deze twee items kunt u de veiligheidsrisico's voor uw personeel en uw bedrijf terugdringen. En dus ook het financiële risico.

Het kunnen aantonen van de wettelijke RI&E levert ook nog eens het voordeel op dat het bedrijf een boete ontloopt van de arbeidsinspectie. Deze boete kan oplopen tot wel € 1800,00 (artikel 5 van de Arbowet) . Het kan dus naast de veiligheid van je werknemers de moeite waard zijn om je bedrijf een RI&E te laten ondergaan en de onveilige situaties te benoemen en aan te pakken.

Veilig werken loont!

Boileau brandbeveiliging helpt u graag verder met al uw veiligheidsvraagstukken. Indien u meer info wilt of een vrijblijvende offerte neem dan contact op met info@boileau.nl of bel 043-3642885.