Productomschrijving
Onze poederblusser zijn gevuld met het zeer effectieve NEUTREX-70 ABC poeder en staan onder constante druk. De blusser kan voor elk type brand gebruikt worden. Door de aanwezige manometer is het mogelijk om zelf tussentijds een controle op eventuele werking uit te voeren. De blustoestellen zijn navulbaar en worden standaard met wandmontagebeugel geleverd. Voor transport en scheepvaart zijn er speciale beugels leverbaar.

Inhoud
Onze poederblussers zijn verkrijgbaar met een inhoud van:

  • 1 kg ABC-poeder
  • 2 kg ABC-poeder
  • 6 kg ABC-poeder
  • 9 kg ABC-poeder
  • 12 kg ABC-poeder

Bediening van het toestel
De bediening van het toestel is erg eenvoudig. De blustoestellen staan onder constante druk en kunnen daardoor direct gebruikt worden. (Dit in tegenstelling tot blustoestellen met binnenliggend CO2-patroon, waarbij eerst de drukopbouw tot stand moet komen.)

  1. Borgpen verwijderen.
  2. Slang/spuitmond op de brandhaard richten.
  3. Knijpventiel inknijpen. De blusstraal kan onderbroken worden door het knijpventiel los te laten.

Hervulvoorschrift
Elk toestel is slechts éénmalig te gebruiken. Na gebruik het toestel daarom niet terug op zijn plaats hangen, maar direct door een REOB-erkend onderhoudsbedrijf laten hervullen.

Onderhoud van brandblustoestel
Deze toestellen zijn onderhevig aan een jaarlijkse onderhoudsbeurt (volgens de NEN 2559).

Om de bedrijfszekerheid te vergroten, adviseren wij u om tussentijds te controleren of de manometer nog in het groene vlak staat en de verzegeling niet is verbroken.