Productomschrijving
Onze schuimblussers zijn verkrijgbaar in diverse soorten zo zijn er schuimblustoestellen die wel of niet geschikt zijn om in ruimtes te plaatsen waar het kan vriezen, ook zijn er een schuimblussers die heel specifiek geschikt zijn voor een F brandklasse. (vetbranden)
Door de aanwezige manometer is het mogelijk om zelf tussentijds een controle op eventuele werking uit te voeren. De blustoestellen zijn navulbaar en worden standaard met wandmontagebeugel geleverd. Voor transport en scheepvaart zijn er speciale beugels leverbaar.

Onze schuimblussers zijn verkrijgbaar met een inhoud van:

  • 2, 6 en 9 liter vorstbestendige schuim
  • 2, 6 en 9 liter schuim met milieukeur
  • 50 liter schuimwagen
  • 2 en 6 liter F-blusser speciaal voor het blussen van vetten
  • 6 liter Bioversal

Bediening van het toestel
De bediening van het toestel is erg eenvoudig. De blustoestellen staan onder constante druk en kunnen daardoor direct gebruikt worden. (Dit in tegenstelling tot blustoestellen met binnenliggend CO2-patroon, waarbij eerst de drukopbouw tot stand moet komen.)

  1. Borgpen verwijderen.
  2. Slang/spuitmond op de brandhaard richten.
  3. Knijpventiel inknijpen. De blusstraal kan onderbroken worden door het knijpventiel los te laten.

Hervulvoorschrift
Elk toestel is slechts éénmalig te gebruiken. Na gebruik het toestel daarom niet terug op zijn plaats hangen, maar direct laten hervullen.

Onderhoud van brandblustoestel
Deze toestellen zijn onderhevig aan een jaarlijkse onderhoudsbeurt (volgens de NEN 2559) die uitgevoerd dient te worden door een REOB-erkend onderhoudsbedrijf.

Om de bedrijfszekerheid te vergroten, adviseren wij u om tussentijds te controleren of de manometer nog in het groene vlak staat en de verzegeling niet is verbroken. ne vlak staat en de verzegeling niet is verbroken.