KOOLMONOXIDEMELDERS

Koolmonoxide is een onzichtbare moordenaar. Volledig vrij van geur, kleur en smaak. Koolmonoxide is niet te detecteren door mensen en daardoor een van de meest gevaarlijke stoffen in uw woning. Het is een gas dat vrijkomt wanneer gas niet volledig wordt verbrandt. Dit komt bijvoorbeeld voor bij slechtwerkende kachels, geisers of verwarmingsketels. Zelfs bij een open haard kan koolmonoxide vrijkomen. Wanneer u deze CO niet op tijd detecteert, zal u langzaamaan bewusteloos raken. Wanneer het CO gehalte ongemerkt blijft stijgen kan dit de dood tot gevolg hebben.

BRK is wereldwijd de toonaangevende fabrikant van producten voor brandveiligheid. Alle melders van BRK worden met de grootste zorg voor kwaliteit vervaardigd. Ze ondergaan tijdens de productie meer dan 50 kwaliteitsbeproevingen.

De CO4000E is een alarmtoestel voor het detecteren van koolmonoxide (CO) dat werkt op 2 x 1,5 V AA-Batterij en bedoeld is voor huishoudelijk gebruik.

De alarm melder meet het Co-gehalte in de lucht en zal alarm slaan wanneer dit een gevaarlijke waarde bereikt. Het toestel zal zowel alarm slaan als het Co-gehalte snel stijgt of als er constant CO aanwezig is. De CO4000E is getest en gecertificeerd volgens UL2034 en is ontworpen om alarm te slaan bij de volgende blootstellingniveaus.

> 400 ppm CO tussen 4 & 15 minuten. > 150 ppm CO tussen 10 & 50 minuten. > 70 ppm CO tussen 60 & 240 minuten.

Minstens één CO-alarmmelder is aanbevolen per woning en de ideale plaats is in de buurt van de slaapkamer en of aanwezige geisers. Voor aanvullende bescherming, kunnen extra toestellen in woonzones en op elke verdieping in huis worden geïnstalleerd. De CO4000E kan overal geplaatst worden waar nodig is en eventueel ook tegen de muur worden opgehangen. Raadpleeg de handleiding voor uitgebreide plaatsingsvoorschriften.